Biberiye Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

12-08-2022 14:39
Biberiye Yağının Faydaları ve Kullanım Alanları

Yüksek miktarda A vitamini ve C vitamini yanında B6 vitamini (piridoksin), B1 vitamini (tiamin) ve B9 vitamini (folat) içerir. Magnezyumkalsiyum, bakır, manganez ve demir minerallerini barındırır. Doymuş yağ oranı ve diyet lifi yüksek, sodyum oranı düşüktür.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Biberiyedeki antioksidan bileşikler, vücudun kendi bağışıklık sisteminin arkasında ikincil bir savunma hattı oluşturur ve vücudun bütünlüğüne zarar verebilecek birçok farklı hastalığa ve patojene karşı savunma sağlar. Serbest radikal denen zararlı parçacıkları etkisizleştirir.


Beyin İşlevini Geliştirir

Araştırmalar, biberiye yağı solumanın düşünme, konsantrasyon ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Daha önce 20 genç yetişkinle yapılan bir araştırma, biberiye yağı kokusunun hakim olduğu küçük bir odada matematik soruları sorulduğunda, soruların cevaplanma hızları ve doğruluklarının arttığı gözlenmiştir.  Bir diğer araştırma ise biberiye yağının solunmasının , alzheimer hastalığı olanlar da dahil olmak üzere, yaşlı erişkinlerde beyin işlevlerini iyileştirebileceğini göstermiştir.

Saç Dökülmesi

En sık görülen saç dökülme türlerinden biri androjenetik alopesidir. Bu tür, erkek tipi kellik olarak da bilinir ancak kadınları da etkileyebilir. Biberiye yağının bu tür saç dökülmelerinin önüne geçmeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Uzmanlar, biberiye yağı ile 6 ay boyunca, günde iki kez saç derisine masaj yapıldığında saç dökülmesinde azalma olacağını, hatta saç tellerinin kalınlaşacağını savunuyor. 

Sivrisinek ve Kene Gibi Böcekleri Uzaklaştırır

Biberiye yağı, özellikle doğal böcek ilaçlarının içeriğinde sıklıkla kullanılır. Ek olarak bu yağ, yaşam alanınızda sivrisinekler ve keneler gibi bazı kan emici böcekleri  uzaklaştırmanıza yardımcı olur.

İdrar söktürücüdür

Suyun vücuttan atılım hızını artırarak, patojenleri, tuzları ve aşırı yağları vücuttan atmaya yardımcı olabilir. Tiroid fonksiyon bozukluğu olan kişilerde görülen üremiyi (idrarla atılan toksik atık ürünlerin kanda birikmesi) iyileştirmede yardımcıdır.

  • Biberiye ve lavanta aromaterapisi yüksek kortizol (stres hormonu) seviyelerini düşürür. Biberiyenin aromasının antidepresan ve zihin açıcı etkileri gözlenmiştir. Kronik anksiyete sorununa karşı etkili olabilir. Kaygı giderici ve sakinleştiricidir.
  • * Diğer faydalarına ilişkin yurt içi ve yurt dışı araştırmalar bulunmaktadır. Ancak, Türk Gıda Kodeksi tarafından yayınlanan 'Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği' ndeki yasal zorunluluktan dolayı detay faydalarından bahsedemiyoruz. Bu konuda yayınlanan makalelerden faydalanmanızı öneririz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.