Kuşburnu Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir ve Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

10-08-2022 00:04
Kuşburnu Çekirdeği Yağının Faydaları Nelerdir ve Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

MİNİA BAHÇE KUŞBURNU ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Satın alacağınız her hangi bir yağın botanik ismi, şişe etiketi üzerinde yazmalıdır. Bitkilerin botanik isimleri latincedir. 

Ürün barkodu şişe üzerinde bulunmalı ve sorgulanabilir olmalıdır. 

Kuşburnu Çekirdeği Yağı için aranılan tür Rosa Canina olmalıdır. ve şişe etiketinde Rosa Canina Oil olarak yer almalıdır. 

Kuşburnu yağı üretim tekniği, bitkinin tohum (çekirdek) kısmının soğuk press ile elde edilmesi şeklindedir. 



Kuşburnu Nedir?
Kuşburnu Rosaceae familyasından Rosa cinsine ait bir bitki türüdür. Anavatanı Batı Asya, Anadolu, Kuzey ve Orta Avrupa olan kuşburnu çalı formunda, kışın yaprağını döken bir bitkidir. Ülkemizde birçok bölgede yetişir. 1,5-3,5 metre uzunluğunda dik büyüyen bir çalıdır. Meyve şekli basık yuvarlaktan, uzun eliptik şekle kadar değişmekte, sarı, turuncu, kırmızı renktedir. Eylül-Ekim ayında olgunlaşmaktadır. Meyvelerin içindeki tohumlar soğuk press makinelerinden geçirilerek sabit yağı çıkarılır.

Kuşburnu Çekirdeği Yağının Faydaları ve Genel Kullanım Alanları Nelerdir?

pek çok cilt bakım ürününde formüle edilmiş olmasına rağmen, genellikle cilde doğrudan saf haliyle uygulanır. Doğrudan cilde uygulanabildiği gibi daha güçlü yüz yağları için taşıyıcı bir yağ olarak da kullanılması mümkündür.

Kuşburnu çekirdeği yağını sabah ve akşam olmak üzere günde maksimum iki defa kullanmanız gerekir. Ürünü kullanmanın en popüler yolu yağı doğrudan cilde uygulayarak veya en sevdiğiniz nemlendiricinize ekleyerek kullanmaktır.
Kuşburnu çekirdeği yağını, UV ışınlarından korumak için koyu amber renkli bir şişede saklamak gerekir. Eğer UV ışınlarına maruz kalırsa, ürünün gücü azalacaktur. 



1. Cildi yeniler ve iyileştirir

Yüksek konsantrasyonlarda A, B1, B2, B3 ve K vitamini içerdiğinden, olağanüstü rejeneratif ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Kuşburnu çekirdeği yağı içerisinde OMEGA 6 ve OMEGA 3 yağ asitlerini içerirken, kuşburnu çekirdeği yağı aynı zamanda antibakteriyel, antifungal, retinol ve antiviral özellikleri barındırmaktadır.

2. Kolajen üretimini ve cilt elastikiyetini artırır

Araştırmalar, kuşburnu çekirdeği yağını sekiz hafta kullanmanız durumunda; kaz ayağı kırışıklıklarında, cildin nem seviyesinde ve elastikiyette önemli bir iyileşmeye yol açacağını göstermiştir.

3. Cildi aydınlatmaya ve yumuşatmaya yardımcı olur

Kuşburnu çekirdeği yağı C vitamini açısından zengin olduğu için cildi aydınlatmaya yardımcı olur. Ayrıca hiperpigmentasyonun görünümünü azaltmaya katkı sağlar.

4. Serbest radikallerle savaşır

Kuşburnu çekirdeği yağı, içerdiği yüksek C vitamini sayesinde ince çizgilerden ve kırışıklıklardan kurtulmanızı sağlar, cildi aydınlatır ve ciltteki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.

5. Onarıcı güçlere sahiptir

Bir çalışma, kuşburnu çekirdeği yağının ameliyat sonrası hastalarda kullanımının, yara izlerinin genel görünümünü iyileştirdiğini kanıtlamıştır.

6. Cildi yoğun bir şekilde nemlendirir

Linoleik asit ve diğer çeşitli esansiyel yağ asitlerini içinde barındıran kuşburnu çekirdeği yağı, akut hidrasyon için çok önemlidir. Ayrıca nemi hapseder ve cilt tarafından kolayca emilir.

7. İltihabı yatıştırır

E vitamini ve antosiyanin bakımından zengin olan kuşburnu çekirdeği yağı, tahrişi yatıştırır ve rosacea, egzama ve diğer iltihaplı cilt sorunları ile uğraşanlar için oldukça fayda sağlar.

8. Akneyle savaşır

Anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal özelliklere sahip kuşburnu çekirdeği yağı, sivilceye yatkın ciltler için oldukça faydalıdır.



Kullanım Miktarı Bölgesel Olarak Nasıl Olmalıdır?
Kuşburnu çekirdeği yağı: 
Cilt bakımında yüz bölgesine 3-4 damla, vücut masaj yağı olarak haricen kullanım için; uygulanacak bölgeye 10-20 damla damlatılarak masaj yapılarak uygulanır.
Saç bakımı; şampuan ve saç kremi içerisine her 100 ml.'ye 10-20 damla eklenerek kullanılır.

Uyarılar: İlaç değildir. Kapağı açıldıktan sonra 60 gün içinde kullanılmalıdır. Ürünün doğal yapısından kaynaklı olarak renk değişimi, çökelme, katılaşma veya bulanıklık oluşabilir. Kullanım öncesi çalkalayın. Ciltte alerjik bir reaksiyon veya mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı yaşarsanız kullanmayı bırakın. Hamilelik ve emzirme dönemi ile ilaç kullanılan durumlarda bir uzmana danışınız.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.